Workshop: Leef in het seizoen.

Kom in beweging door even stil te staan. En krijg helder in beeld wat van wezenlijk belang voor je is.

Lente workshop: zaterdag 2 maart 2019, 10.00 u. - 17.00 u.

De Lente gaat over: 1. Organische groei van binnen- Verdieping van de verbinding met je bron. 2. Bezieling en vorm verbinden. 3. Wat dien je in de wereld te brengen?

Waar?

Nader te bepalen

Voor Wie?

Voor mensen die even uit de (werk)hectiek van alledag willen stappen en behoefte hebben aan reflectie. Sluit wat je doet aan bij wat je van binnen drijft?

Doel

Doel is om door even stil te staan, bij je kern uit te komen.

- Tijd nemen voor reflectie: waar gaat het om in je leven;

- Je verbinden met je kern en met wat voor jou van wezenlijk belang is;

- Verbinden van die kern met je handelen.

- Vorm geven aan de toekomst die zich aandient.

Hoe

Op 2 maart staat het thema en de energie van de Lente centraal. Geïnspireerd door het boek van Jaap Voigt, ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ en het theorie-U model van Otto Scharmer (een model om toegang te krijgen tot de diepste bron van inspiratie en visie). In de ochtend staan het openen door te observeren en voelen centraal. In de middag het vorm geven van je toekomst vanuit een open houding. We gaan met elkaar op onderzoek uit, door middel van meditatie, dialoog, schrijfopdrachten, en eenvoudige staande of zittende ontspanningsoefeningen.

Programma 

Ochtend: Openen door te zien en voelen.

 • Opening (Anne) 10 min. Doel en opzet van de dag en vormen waarmee we gaan werken.
 • Check in (Anne) 20 min.
 • Meditatie (Lusanne) 15 min.
 • Intro op thema seizoen (Anne) 10 min. Vragen die in dit jaargetijde centraal staan. 
 • Dialoog (Anne) 50 min. Wat borrelt er op bij thema en vragen van dit seizoen?

Pauze 10 min.

 • Schrijfopdracht (Lusanne) 50 min.

12.30 – 13.15 Lunch

13.15 – 14.00 Vrije ruimte en gelegenheid om even alleen in de natuur te zijn.

Middag: Vorm geven aan eigen wensen en ideeën vanuit aanwezigheid.

 • Chi Kung (Anne) 15 min. Eenvoudige ontspanningsoefeningen uit de Chi Kung. In Chi Kung train je de subtiele interne verbindingen van het lichaam. 
 • Dialoog (Anne) 40 min. Wat borrelt er op bij thema en vragen van dit seizoen?
 • Schrijfopdracht (Lusanne) 40 min.

Pauze 10 min.

 • Creatieve opdracht (Lusanne) 55 min. 
 • Check out (Anne) 15 min.
 • Afsluiting (Anne) 5 min.

Door wie

Anne Elsen (1968), initiator en facilitator: werkt sinds 25 jaar als projectmanager en procesbegeleider aan projecten die bijdragen aan een duurzame ontwikkeling, zoals energiebesparing- en zonne- energieprojecten. “Ik ben gefascineerd door hoe we de dingen die ertoe doen, met plezier kunnen doen. Ik ben steeds op zoek naar manieren om de verbinding met onszelf, de natuur en met elkaar te herstellen en vanuit die verbinding te handelen.” Zij beoefent sinds 2014 Chi Kung, een Chinese bewegingsvorm waarbij je de subtiele interne verbindingen van het lichaam traint. Het is de kunst van de batterij opladen.

Lusanne Hogeweg (1965), co-facilitator: is sinds 2003 zelfstandig loopbaancoach en burn-out expert, speciaal voor hoog sensitieve personen. "Ik zie burn-out als een oproep om meer trouw te zijn aan je eigen natuur. Ik ben geïnspireerd door Theorie-U en ik help mensen om zich te verbinden met hun essentie en het werk dat vervullend voor hen is. Daarvoor gebruik ik meditaties en creatieve oefeningen."

Kosten

€150,- Exl. Btw, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch. Als je een andere deelnemer aandraagt: €125,-.

Aanmelden

Meld je aan via het contactformulier. Na aanmelding ontvang je een factuur. Na betaling wordt je aanmelding definitief en ontvang je een bevestiging met praktische informatie.

Wil je op de hoogte gehouden worden van volgende 'Leef in het Seizoen' workshops? Meld je hier aan, je ontvangt dan ook zo'n 4 keer per jaar mijn blogs over: Met plezier doen wat ertoe doet.

 

Share: