"Anne is een harde werker en een goede teamplayer met een helicopterview, die tegelijkertijd ook de details goed in de gaten houdt. Verder is Anne een goede communicator. Ze deinst er niet voor terug om zich af en toe ook kritisch op te stellen, maar blijft daarbij altijd opbouwend. Dankzij onze samenwerking is het Praktijkboek KopStaart een mooi product geworden, waar ook de opdrachtgever zeer tevreden mee is!" Christine Algera, schrijver, storyteller, blogger.

 

Wegwijzer duurzame energieprojecten

Agentschap NL (dec. 2012 – juli 2013) 

Wat kan een gemeente doen om draagvlak voor duurzame energieprojecten te creëren? Samen met Fynergy  schreef ik de wegwijzer. Bij iedere projectfase zijn meerdere ‘do’s’ benoemd die vooral voor die fase relevant zijn. Iedere ‘do’ geeft vervolgens aan waarom het relevant is, hoe de betrokken medewerker van de gemeente dit kan aanpakken en welke hulpmiddelen helpen bij de uitvoering. De hulpmiddelen variëren van rapporten, brochures en handleidingen tot websites, vragenlijsten en praktijkvoorbeelden. De wegwijzer is hier  online te vinden.

 

Verzamelen proces voorbeelden voor het KopStaart Praktijkboek van het waarmaken van energiezuinige en binnenmilieu kwaliteit bij woningbouw.

Agentschap NL en Lenteakkoord Partners (Bouwend Nederland, NVB, NEPROM en Aedes) (april – okt. 2011).

De procesvoorbeelden laten partijen in de bouwkolom zien wat ze heel concreet kunnen doen om het bouwproces te verbeteren t.b.v kwaliteit, energiezuinigheid en gezondheid. Ze laten ook zien dat je echte kwaliteit bereikt door goede samenwerking met partners in de keten die bereid zijn te leren en te verbeteren. http://www.lente-akkoord.nl/kopstaart/

Share: