Workshop

Kom in beweging door even stil te staan. En krijg helder in beeld wat van wezenlijk belang voor je is.

Voor Wie?

Voor mensen die even uit de (werk)hectiek van alledag willen stappen en behoefte hebben aan reflectie. Sluit wat je doet aan bij wat je van binnen drijft?

Doel

Doel is om door even stil te staan, bij je kern uit te komen.

- Tijd nemen voor reflectie: waar gaat het om in je leven?;

- Je verbinden met je kern en met wat voor jou van wezenlijk belang is;

- Verbinden van die kern met je handelen.

- Vorm geven aan de toekomst die zich aandient.

Hoe

Geïnspireerd door het boek van Jaap Voigt, ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’ en het theorie-U model van Otto Scharmer (een model om toegang te krijgen tot de diepste bron van inspiratie en visie). In de ochtend staan het openen door te observeren en voelen centraal. In de middag het vorm geven van je toekomst vanuit een open houding. We gaan met elkaar op onderzoek uit, door middel van meditatie, dialoog, schrijfopdrachten, en eenvoudige staande of zittende ontspanningsoefeningen.

 

Mogelijk Programma

Ochtend: Openen door te zien en voelen.

 • Opening (Anne) Doel en opzet van de dag en vormen waarmee we gaan werken.
 • Check in (Anne) .
 • Meditatie (Lusanne)  
 • Intro op thema seizoen (Anne) Vragen die in dit jaargetijde centraal staan. 
 • Dialoog (Anne) Wat borrelt er op bij thema en vragen van dit seizoen?

Pauze

 • Schrijfopdracht (Lusanne) 50 min.

Lunch

Vrije ruimte en gelegenheid om bijvoorbeeld even (alleen) in de natuur te zijn.

Middag: Vorm geven aan eigen wensen en ideeën vanuit aanwezigheid.

 • Chi Kung (Anne) Eenvoudige ontspanningsoefeningen uit de Chi Kung. In Chi Kung train je de subtiele interne verbindingen van het lichaam. 
 • Dialoog (Anne) Wat borrelt er op bij thema en vragen van dit seizoen?
 • Schrijfopdracht (Lusanne)

Pauze 

 • Creatieve opdracht (Lusanne)
 • Check out (Anne)
 • Afsluiting (Anne)

Door wie

Anne Elsen (1968), initiator en facilitator: werkt sinds 26 jaar als projectmanager en procesbegeleider aan o.a. energiebesparing- en zonne- energieprojecten. “Ik ben gefascineerd door hoe we de dingen die ertoe doen, met plezier kunnen doen. Ik ben steeds op zoek naar manieren om de verbinding met onszelf, de natuur en met elkaar te maken en vanuit die verbinding te handelen.” Zij beoefent sinds 2014 Chi Kung, een Chinese bewegingsvorm waarbij je de subtiele interne verbindingen van het lichaam traint. Het is de kunst van de batterij opladen.

Lusanne Hogeweg (1965), co-facilitator: is sinds 2003 zelfstandig loopbaancoach en burn-out expert, speciaal voor hoog sensitieve personen. "Ik zie burn-out als een oproep om meer trouw te zijn aan je eigen natuur. Ik ben geïnspireerd door Theorie-U en ik help mensen om zich te verbinden met hun essentie en het werk dat vervullend voor hen is. Daarvoor gebruik ik meditaties en creatieve oefeningen."

Kosten

€175,- p.p. Exl. Btw, inclusief koffie, thee, lekkers en lunch. 

 

Geinteresseerd in deze workshop voor samen met vrienden, collega's of familie (minimaal aantal deelnemers 5)? 

Laat het me weten via het contactformulier. 

 

Wat deelnemers ons teruggaven:

"Dank jullie nogmaals voor de heel fijne dag en de fijne begeleiding. Jullie hebben ervoor gezorgd dat er in korte tijd een heel veilige omgeving ontstond waarin iedereen open en zichzelf durfde te zijn. Op die manier was het mogelijk om met de mooie (schrijf)opdrachten binnen korte tijd tot de kern te komen."

"De workshop “Leef in het seizoen” van Anne en Lusanne kan ik iedereen aanbevelen die behoefte heeft om te reflecteren en vooral om even stil te staan. De zin 'kom in beweging door even stil te staan. En krijg helder in beeld wat van wezenlijk belang voor je is' trok mijn aandacht en dat maken ze ook waar. Ze weten in korte tijd een vertrouwde omgeving te creëren en door de combinatie van kleine meditatie en Chi Kung oefeningen, gesprekken onderling en schrijfoefeningen ontstond er een inspirerende dag!" 

"Ik vond de workshop heel leerzaam, zinvol en goed. Ik kan nu op een andere wijze tegen de dingen in het leven aankijken. Ik kijk terug op een goede en fijne workshop en voel rust."

Share: