"Anne is een prettig en professioneel persoon om mee samen te werken. Ze is analytisch én pragmatisch, waarmee ze projecten snel naar een hoger plan brengt. Ze is er op gericht om efficiënt én effectief resultaat te boeken in het werkveld van de duurzaamheid. In mijn projecten (gezamenlijke inkoopacties) met haar is de uitwerking op het vlak van het concept, de communicatie en het bijbehorende (klant-)proces sterk verbeterd." Lieven Andringa, New Business Developer, NMCX Centrum voor Duurzaamheid

Gezamenlijke inkoopactie isolatie Diemen

Gemeente Diemen (in 2014, 2015 en 2016.)

anne-elsen-duurzaam-project-management-isolatie

Namens de gemeente Diemen werkte ik, samen met de gemeente Amstelveen, mee aan de ontwikkeling van een gezamenlijke inkoopactie isolatie. Deze actie werd ontwikkeld door de Stichting Centrum voor Duurzaamheid (NMCX), later door Winst uit je Woning. In Diemen leidde dit na 3 acties tot uitvoering van 105 energiebesparende maatregelen door woningeigenaren.

 

Ontwikkelen marketing aanpak energiebesparing

Stadsregio Rotterdam (nov. 2012 – december 2013).

Samen met Fynergy en Xpring ontwikkelen van een marketing aanpak voor de gemeente Barendrecht en de gemeente Vlaardingen, die aanbieders van energiebesparende diensten en particuliere woningeigenaren bij elkaar brengt en mobiliseert om energiebesparende maatregelen uit te voeren.

 

Projectmanagement leertraject energie- en binnenmilieuprestatie woningbouw

Gemeente Haarlem, Afdeling Milieu (nov. 2010 – dec. 2011).

Samen met het CO2-Servicepunt van de Provincie NH organiseerde ik het leertraject, gekoppeld aan een woningbouwproject. Ik betrok bouw- en milieu-inspecteurs van de gemeente en de projectontwikkelaar en aannemer bij het leertraject. Zij kregen tijdens ‘excursies’ op de bouwplaats en presentaties in de bouwkeet praktische kennis van een extern inspectiebureau over de juiste uitvoering van en een goede controle op energie- en binnenmilieumaatregelen. De metingen in combinatie met kennisoverdracht hadden een bijzonder positief effect op de uiteindelijke kwaliteit van het bouwproject.

 

Opzetten en uitvoeren pilot controle energieprestatie op de bouwplaats

Gemeente Amsterdam, Projectbureau ARC (Amsterdam Reduceert CO2) (april 2009 – november 2010).

Opzetten en uitvoeren van een pilot gericht op extra energie- en binnenmilieuprestatie eindcontroles, op de bouwplaats, bij 7 woningbouwprojecten. Bouw-inspecteurs van gemeenten, ontwikkelaars en bouwbedrijven hebben inzicht gekregen in de daadwerkelijke energiezuinigheid van woningen vlak voor oplevering; de meest voorkomende afwijkingen en de oorzaak van die afwijkingen. Het heeft 10 aandachtspunten opgeleverd voor het verbeteren van het werkproces van vergunningverlening en bouwtoezicht.

 

Projectmanagement van een project gericht op het geven van energiebesparingsadvies aan huis,

in opdracht van Stadsdeel ZuiderAmstel (sep. 2006 – juli 2007).

Ik stelde het projectplan op, zorgde samen met stichting Collusie voor de werving en de energieadviezen en voerde de regie over het project. In totaal werden zoals beoogd 340 huishoudens in voormalig stadsdeel ZuiderAmstel voorzien van een energie- en binnenmilieu advies aan huis en van een energiebox met energiebesparende materialen. Naast de energiebox ontvingen mensen een gratis energiewaaier met energiebesparingopties.

 

Tot uitvoering brengen klimaatplan Stadsdeel Bos en Lommer. Lees hier meer

Share: