Communicatie gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen

In opdracht van de gemeente Diemen. (2013/14/15/16)

Gezamelijke inkoop zonnepanelen

In samenwerking met inkooporganisatie ICHoosr en diverse andere Noord-Hollandse gemeenten. Deze actie resulteerde in een verdriedubbeling van het aantal huishoudens met zonnepanelen in Diemen.

 

Voorbereiden zonne-energie campagne in Amsterdam

In opdracht van Energiebureau Amsterdam Reduceert CO2 (okt. 2006 – jan. 2007).

 

Uitvoeren Amsterdamse zonne-energie campagne

In opdracht van Energiebureau Amsterdam Reduceert CO2 (april 2007 – juli 2007).

Voor de gemeente Amsterdam ontwikkelde ik samen met Amsterdamse stadsdelen een zonne-energiecampagne. De campagne stimuleerde particuliere woningeigenaren om met subsidie zonnepanelen of zonneboilers aan te schaffen.

De voorbereiding van de campagne resulteerde in: afspraken met installateurs van zonnesystemen over een voordelige aanbieding; het met succes aanvragen van subsidie voor 115 zonnesystemen; een aanpak voor de voorlichting, werving en publiciteit; een aanpak voor de administratieve afhandeling; een campagneplan met draaiboek.

De uitvoering van de campagne bestond uit o.a.: afstemming met 8 deelnemende stadsdelen; publiciteit geven aan de campagne d.m.v. folder en persbericht in lokale media; het organiseren van een zonne-energie informatiemarkt voor burgers.

 

Realiseren van de plaatsing van 56 zonnepanelen op stadsdeelkantoor Bos en Lommer

In opdracht van Stadsdeel Bos en Lommer. (2006)

Als projectmanager zorgde ik voor draagvlak binnen het stadsdeel en bij de verhuurder van het stadsdeelkantoor. Ik regelde subsidie en zorgde voor cofinanciering door het stadsdeel. Ook de plaatsing van de panelen door Energiebedrijf Eneco en installateur Oskomera stuurde ik aan en ik zorgde voor de interne en externe communicatie over het project.

Share: